livetpamittvis.blogg.se

Det här är en personlig blogg om Livet, mitt i synnerhet. Vad är det som driver mig framåt, vad är viktigt för oss i vardagen. Tankar och funderingar och en del personliga åsikter. Följ mig gärna på mitt nya äventyr som Bloggare.

En överraskning.

Kategori: Allmänt

Gillar ni överraskningar? Många gör inte det och det tror jag har med kontrollbehovet att göra. Ibland kanske man får en överraskning som blir lite för bra. När man inte känner sig redo. Det har hänt mig en gång. Jag fick en Ros levererad på alla hjärtans dag till jobbet av ett ex. Det var ju otroligt fint gjort och väldigt kärleksfullt. Men jag fick lite panik, för jag var inte beredd på det och så var det också på jobbet. Men det krävdes nog en del mod att komma med den och jag ångrar idag att jag inte kunde njuta av det mer då. Men nu inser jag hur otroligt fint det var. Det behöver ju inte vara stora saker det kan vara något litet men som känns väldigt personligt nåt man inte förväntat sig. Jag är inte så van tror jag och när man lever själv utan partner får man sällan överraskningar man är kanske mer den som ger dem. Men när man väl får dem så betyder det så mycket mer. Det är liksom inte själva grejen det är tanken bakom, det omtänksamma och väldigt fina. När man gör något för någon annan för att man kan och vill det kan betyda oerhört mycket. Tack!

 

Igår var jag tillbaka på jobbet första gången på 7 veckor. Det kändes väldigt speciellt och väldigt trevligt. Jag känner att jag saknar mina kollegor massor och det blev ännu mer tydligt igår när jag var där. Det är liksom så konstigt att man i vanliga fall umgås med mina kollegor ca 8 timmar om dagen och innan igår hade vi inte setts på väldigt länge. Vissa chattar jag med ofta, vissa pratar jag med i telefon ofta. Men det är långt ifrån alla. Det var härligt att vara tillbaka även om det bara var för några timmar. Men det kändes som att man inte riktigt ville åka hem. Det som gör det extra ovisst är ju att man inte vet när jag kan vara tillbaka? Hade man haft ett datum när allt det här är över så hade det varit lättare. Men har vi otur så kan det vara väldigt länge. Man får ta en dag i taget och tänka positivt och jag måste bli bättre på att hitta på något efter jobbet så man kommer ut lite hemifrån. För att det är väldigt mkt tid att spendera hemma. Som tur är så har jag ett kontor/gäst rum att jobba i. Det är skönt att man kan gå in där när man jobbar och sen kan man gå därifrån när man är klar. En vän påminde mig att vara tacksam att man har ett sådant jobb som man kan göra hemifrån och det är sant. Man får vända på det och vara tacksam för att man har sitt jobb kvar och att man samtidigt kan skydda sig lite extra.

Lucas fick även idag reda på att hans skola fortsätter med att vara hemma två dagar och i skolan 3 dagar. Det har fungerat väldigt bra för Lucas hemma. Han har skött sina uppgifter väldigt bra. Visst är det jobbigt vissa dagar när vi båda är hemma för vi är inte vana att vara så nära så här på vardagarna men det är ju bra att de tänker på att skydda eleverna. För det är ju ändå det som är meningen att det ska vara mindre elever på skolan och det tror jag är bra och skulle det bli ännu värre innan sommarlovet så kommer de veta hur de ska göra om de inte får gå till skolan alls.

Ta hand om er mina vänner och läsare - ni betyder mer än ni förstår!

Kram Linda