livetpamittvis.blogg.se

Det här är en personlig blogg om Livet, mitt i synnerhet. Vad är det som driver mig framåt, vad är viktigt för oss i vardagen. Tankar och funderingar och en del personliga åsikter. Följ mig gärna på mitt nya äventyr som Bloggare.

Fredags Feeling

Kategori: Allmänt

Idag är det den bästa dagen på hela veckan enligt mig. FREDAGAR är så härliga även om man jobbar eller kanske just därför. Man vet att det snart är helg. Nu tillhör jag  de lyckligt lottade som inte jobbar helger och helgdagar. Så har det inte alltid varit men just nu på mitt nuvarande jobb är det så. Det är då som fredags känslan är extra härlig. Fredagar är ofta en väldigt lätt dag att jobba för att man vet att det är liksom sista rycket. Man krämar ur den sista jobb energin man har kvar. Man kanske har lite fredagsfika, och alla kollegor är glada och uppåt. Alla har nog lite samma känsla.
 
Jag jobbar på en rätt stor arbetsplats med många goa kollegor och vi är ett härligt gäng som jobbar ihop. Det är extra lyxigt att trivas så bra på sitt jobb och med sina kollegor som jag gör. Sedan kanske inte alltid jobbet är det roligaste man kan tänka sig alla dagar men det vägs upp av allt det andra. Alla skratt och alla goa männsikor. För mig är det absolut viktigaste.
 
 
 
Det fanns en tid för rätt många år sedan när jag var långtidssjukskriven i många år och jag vet att det jag saknade mest var fredags känslan. Då var varje dag likadan det spelade ingen roll vilken dag i veckan det var för allt var exakt samma sak. Det finns en del elaka röster som har åsikter om människor som är långtidssjukskrivna men av egen erfarenhet kan jag säga att för mig var det inget jag valde för hade jag kunnat välja så hade jag valt att jobba. Man får så mycket mer än bara mer pengar. Man får liksom ett annat värde som människa man vet att man gör det man ska och man drar sitt strå till stacken. Så till er som tror att det är lätt och roligt att vara långtidsjukskriven eller vara arbetslös tänk om, ibland har man inget val.
Sen vet jag med att det finns de som fuskar och så kommer det tyvärr alltid vara så, för inget system kan nånsin bli helt säkert. Det finns alltid de som kommer att utnyttja systemet på något sätt. Det är så himla tråkigt att vi har den utvecklingen vi har idag. När man som sjuk blir ifrågasatt från olika myndigheter när inte läkarens ord om hur en person mår är den slutgiltiga men det kanske kommer mer om det i en helt annan blogg.
 
 
Nu tillbaka till denna härliga fredag. Lucas är hemma i helgen och då blir det alltid lite extra mysigt på fredagen. Vi gör god mat tillsammans och vi köper hem lite gott att äta och dricka. För är det helg så är det och då måste man få njuta lite. Även om man som ensamstående mamma inte har hur mycket pengar som helst så kan man alltid mysa till det ändå med små medel och det räcker ofta väldigt långt. Det är liksom fredagskänslan man vill åt och den är ju faktiskt helt gratis.
 
Nu är det dags att ta tag i våran hemmagjorda pizza och börja den är helgen på bästa sätt.
 
Ha en underbar helg till er alla!😍
 
Vi hörs snart igen - älskar att blogga och är så Tacksam att så många läser!🙏❤
 
 
Kramar Linda