livetpamittvis.blogg.se

Det här är en personlig blogg om Livet, mitt i synnerhet. Vad är det som driver mig framåt, vad är viktigt för oss i vardagen. Tankar och funderingar och en del personliga åsikter. Följ mig gärna på mitt nya äventyr som Bloggare.

En Tisdag….

Kategori: Allmänt

Tisdagar är för mig en helt onödig dag i veckan, vad fyller den egentligen för funktion? Ja det kan man fundera på? Men det enda som jag kan komma på är att på tisdagar har jag haft min vattengympa och det har varit otroligt skön och bra träning för min kropp. Jag saknar verkligen det jättemycket och hoppas verkligen att vi kan få börja till hösten igen. Nu är jag i den allra första delen av min semester och det känns otroligt härligt att veta att man har lång härlig ledighet framför sig. Jag tänker att det är lyx att få vara ledig i 4 veckor, att få styra min tid själv och bara göra det man känner för stunden. Det är ledighet för mig. Jag har i år lagt upp vår semester med lite olika kortare resor och jag hoppas att det ska vara ett vinnande koncept och att jag ska orka på ett annat sätt. Men jag vet att jag tankar så mycket energi när jag får åka iväg och ha lite lyx. Äta god mat och bo lyxigt och bara njuta. Det kanske är ganska banalt men det är det som fungerar för mig och som tur är så njuter Lucas lika mycket som jag gör.

 

Jag har den sista tiden lagt mycket energi och tankar på mitt sätt att förhålla mig till min situation och hur jag ska tolka saker som händer runt mig. Det jag kan förändra och utveckla det kan jag jobba vidare med. Men det som ligger utanför och som jag inte kan påverka. Ska jag inte ta ansvar för. Jag måste låta andras problem och svårigheter vara just andras. För när jag inte gör det så slutar det med att jag mår dåligt. Jag kan inte och behöver inte se till att världen mår bra. För det är ingen som kräver det. För det är inte möjligt, då kämpar man för allt och alla och den man tänker på sist av allt är vad jag behöver och vad mina behov är. Jag hjälper gärna mina nära och kära med mycket men inte på bekostnad av mig själv. Mår jag bra, och finns det energi kvar till andra så ger jag den gärna. Det kommer såklart vara ett ständigt jobb att göra men jag vet vart jag är på väg och jag fortsätter att jobba framåt.

Ni vet när man har något jobbigt framför sig något som man vet kommer att ta en massa energi men som man ändå vill och måste göra. Då kan det bli tufft. Men det får vara ok att det är och blir tufft för det kommer bli bra. En sak i taget och tänk positiva tankar även när något blir jobbigt eller när man uppfylls av olika tankar och känslor. Jag har några sådana saker framför mig nu i sommar och det känns på ett sätt väldigt tufft men på ett annat så vet jag att det kommer att fungera för jag tar ett steg i taget och de känslor som kommer gör det. Att känna känslor är bra och det är ett sätt om något att känna sig levande. Ingen är perfekt och alla tycker saker och ting är olika jobbiga. Men jag vet att jag är en känslomänniska och jag har svårt att inte känna en massa känslor hela tiden. Men man får lära sig om sig själv hela tiden. Man kan alltid utvecklas och lära sig mer om man vill och behöver. Ibland är det också skönt att bara få vara den man är. Jag får ofta bevis för att jag är en bra person med sunda värderingar så tror inte att det är någon egentligen fara att var som jag är. Sen försöker ja alltid vara den bästa Linda jag kan. För mig själv i första hand och för er andra i andra hand.

Kramar Linda