livetpamittvis.blogg.se

Det här är en personlig blogg om Livet, mitt i synnerhet. Vad är det som driver mig framåt, vad är viktigt för oss i vardagen. Tankar och funderingar och en del personliga åsikter. Följ mig gärna på mitt nya äventyr som Bloggare.

Vi tar mycket för givet.

Kategori: Allmänt

En tanke som slog mig idag när jag var på universitetssjukhuset i Örebro är vad mycket fin omsorg som vi har gratis vi som lever och bor i Sverige. Vårt land är inte perfekt långt i från faktiskt, men det som är bra måste vi sätta värde på. Jag var idag på Mammografi och det slog mig vilken tur vi har för alla kvinnor över 40 år som bor i Sverige blir erbjudna att åka och röntga sina bröst för att upptäcka bröstcancer i ett tidigt stadium. Jag skulle aldrig våga hoppa över en tid, det var lite som ett löpande band principen, men det var många kvinnor där. I alla åldrar och jag tycker det är väldigt bra. Synd bara att inte alla gör det. Det är ju tom kostnadsfritt det enda du behöver göra är att åka till närmsta mottagning. Du får dessutom en bussbiljett om du väljer att åka kollektivt. Det tycker jag är otroligt bra och jag kan bara uppmana er alla att åka när er nästa tid kommer i brevlådan. Cancer är inget man chansar med. Väldigt många i min närhet har haft det en del lever inte idag andra gör det men det är ingen garanti för någon av oss. Helt plötsligt så kan det drabba dig eller mig. Jag vill i alla fall veta direkt om jag skulle drabbas.

 

Lika tacksam som jag blir för vården vi får gratis i Sverige lika arg blir jag på vad våra politiker gör med våra skattepengar. USÖ är ett otroligt exempel på det och jag kan bli så arg så jag kokar. När man kommer in dit så ser man stora flashiga byggnader, det ser ut som ett nybyggt hotell med tillhörande garage till. Men nej det är Region Örebros störta Sjukhus. Det är dit vi får åka när vi är sjuka och behöver specialistvård. Då spelar utsidan absolut ingen roll. Det som spelar roll är det som händer innanför väggarna. Inte hur det ser ut på utsidan. Jag kan bli så arg när jag tänker på detta. Jag vill att de pengar jag betalar i skatt ska gå till dem som verkligen behöver det inte till att göra något skrytbygge som ingen kommer att bry sig om egentligen. För man gör allt man kan för att hålla sig därifrån och är man där vill man ha bra vård. Vore det inte bättre att lägga alla dessa miljoner på personalens löner och anställa fler som kan hjälpa till att göra vården bättre? Jag förstår verkligen INTE. Jag kunde såklart inte vara tyst i bilen när vi åkte förbi dessa byggnader och Lucas kommentar blev ”mamma du låter så arg”. Ja han hade helt rätt för det gör mig så jävla förbannad. Såklart så vet jag att man måste underhålla även ett sjukhus och det ska man också men det här är inte ett vanligt underhåll.

Nu kan jag inte göra något åt det även om jag skulle vilja. Det är ju inte första sjukhuset som gör såhär. Det finns ju andra exempel som jag tror ingen har missat. Men eftersom det har gått som det har gjort för Karolinska i Stockholm så borde kanske inte andra regioner göra samma misstag. Men det tänker inte de som bestämmer på. Varför förstår ingen vad som är viktigt?  Nu får jag lämna detta för denna gång men jag är tacksam för alla proffsiga och duktiga människor som jobbar innanför dessa väggar. Det är ni som är de riktiga hjältarna.

Kramar Linda

Kommentera inlägget här: