livetpamittvis.blogg.se

Det här är en personlig blogg om Livet, mitt i synnerhet. Vad är det som driver mig framåt, vad är viktigt för oss i vardagen. Tankar och funderingar och en del personliga åsikter. Följ mig gärna på mitt nya äventyr som Bloggare.

Morsdag.

Kategori: Allmänt

Idag är det morsdag och det är en dag som betyder olika för olika människor och vi firar också denna dag på olika sätt. Jag har inget minne av att vi firade jättemycket när min mamma levde. Men visst fick hon någon present och vi var där och fikade. Ibland önskade jag att man kunde få hälsa på även på den andra sidan. Men så är det inte, så jag tar tillfället i akt idag att tänker på min fina mamma som har gett mig så mycket. Det finns så otroligt mycket att vara tacksam för. Finns så många saker jag skulle vilja dela med henne. Så kommer det nog alltid vara. Vi var otroligt nära när hon levde och hon känns väldigt närvarande i mitt liv ännu fast hon inte är här fysiskt. En tradition som hon hade på morsdag var att gå till kyrkogården med en bukett liljekonvaljer till hennes mamma och det är en tradition även för oss. Hon älskade verkligen dessa fina och väldoftande blommor. Så idag kommer det sättas en bukett liljekonvaljer på minneslunden och ett ljus kommer att brinna bara för dig. För alltid älskad och aldrig glömd!!!!!

 

För min del så kommer det bli lite morsdagsfirande med Lucas, hans pappa och min pappa. Vi ska gå ut och äta lite god mat i eftermiddag och i morse så fick jag en så fin bild av min underbara 14 åring. Det bästa med morsdag tror jag ändå är att jag faktiskt är mamma till världens bästa Lucas. Min fina kille som gör mig glad och stolt väldigt ofta, som är en fin vän och som är den han är. För han är trygg i sig själv och vet att det duger att vara precis som han är och det är oerhört skönt. Alla har inte förmånen att få egna barn och vill ha egna barn men för mig har det alltid varit väldigt självklart att det skulle bli så. Men det finns ju aldrig några garantier. Men jag är tacksam för honom varje dag. Tiden går otroligt fort och det är inte många år kvar innan han ska prova sina egna vingar och det är jobbigt att inse och tänka på men jag vet att vad han kommer göra i hans liv så kommer jag alltid finnas här när han vill. Det svåraste vet jag att jag har kvar att släppa honom att låta honom flyga iväg på sina egna vingar. Men den dagen hoppas jag verkligen att jag har gett honom verktygen att skapa sig ett bra och tryggt liv.

 

Pingst är det ju också denna helg. Känns som att den helgen på något sätt glöms bort nu när det inte är någon röd dag länge. Pingsten är en helg som jag i alla fall förknippar mest med bröllop och så har det säkert varit även denna helg. Solen skiner från en klarblå himmel, fåglarna kvittrar och livet känns i allmänhet helt okej.

GRATTIS TILL ALLA MAMMOR!

Kramar Linda