livetpamittvis.blogg.se

Det här är en personlig blogg om Livet, mitt i synnerhet. Vad är det som driver mig framåt, vad är viktigt för oss i vardagen. Tankar och funderingar och en del personliga åsikter. Följ mig gärna på mitt nya äventyr som Bloggare.

Härliga helg!

Kategori: Allmänt

Hösten är på intåg och det känns i luften den är frisk och klar. Jag är nog egentligen en höstmänniska jag tycker om när man får tända ljus och ha lamporna tända i fönstren. Men där räcker det jag ser inte fram emot det ständiga mörker som vi är på väg mot. Men jag försöker tänka positivt hade vi inte den mörka perioden skulle vi inte heller sätta värde på ljuset på samma sätt. Vad tråkigt det vore om vi hade samma sorts väder hela tiden. Vad skulle vi då prata och gnälla om? Nej det skulle ju inte fungera men man får helt enkelt göra det bästa av våra årstider.

Just nu är jag inne i en väldigt turbulent tid med mig själv. Känner mig kroniskt trött och känner att jag hela tiden balanserar på gränsen för vad jag klarar av. Men jag försöker göra det bästa jag kan. En dag i taget, en sak i taget men det är allt annat än lätt. Jag måste planera allt jag ska göra in i minsta detalj och det känns jävligt orättvist. Jag brukar inte älta saker för det hjälper inte men ibland får man inse att man inte klarar allt. Det finns ju såklart en massa positiva saker runt om mig som jag får energi av. Jag försöker även ta till mig av den positiva feedback jag får av min omgivning men som jag skrivit om innan så har jag svårt att känna mig nöjd. Det finns alltid en känsla att jag kanske kunde göra det lite bättre. Men det är ju inte sant för då hade jag ju redan gjort det såklart. För det är ju sådan jag är. Jag vill alltid göra mitt bästa för både mig själv och för andra. Men prioritet ett är att jag ska må så bra jag kan. Det här att ha med sjukvården att göra är allt annat än lätt. Det är alltid något som man väntar på, något man inte får svar på eller så står man still och stampar på samma ställe. Det är sådant som tar så himla mycket energi. För ALLT ansvar ligger på mig, jag är sjuk men jag ska hålla koll på allt och jobba och orka leva lite av mitt liv också. Det är kanske inte så konstigt att det blir övermäktigt ibland.

 

Men jag försöker göra saker som ger mig energi, för att det ska bli en någorlunda balans mot det som är jobbigt. Jag lyckas inte alltid men jag försöker i alla fall. Jag har svårt att inte göra 100% om jag vet att jag kan. Men man måste inte göra det speciellt inte om man betalar ett pris efter. Jag har svårt att be om hjälp för då känner jag mig svag men det är något jag jobbar på också och att förenkla min vardag så mycket jag kan. Jag har tex bestämt mig att under en period framöver ta en städfirma som kommer hit och städar åt oss mer ordentligt just för att jag ska få spara kroppen och kunna lägga min energi på andra viktigare saker. Det är verkligen värt de pengarna. Jag tänker att de dagar jag inte orkar laga mat så äter vi något köpt istället. Det är inte det bästa men ibland finns det inte energi till något annat. Jag skriver ofta om hur mycket Lucas hjälper mig och utan honom så vore livet så mycket tuffare. Han har ett hjärta av guld och jag vet att han alltid gör det han kan för att hjälpa mig. Så oerhört tacksam för att han är den han är. Att han kämpar och är en bra kompis och kille. Det gör mig nog stoltast av allt. Min och hans pappas uppgift är att rusta honom för att klara av resten av sitt liv och det hoppas och tror jag vi gör på ett bra sätt. Säger som Astrid Lindgren sa att ge barn kärlek och kärlek och lite mer kärlek så kommer folkvettet av sig självt. Det är han ett bevis för. Såklart har jag regler och ibland stränga sådana men barn mår bra av ramar att veta vad man förväntar sig av dem. Vi är absolut inte överens om allt långt därifrån men vi vet båda två att när det gäller så är jag vuxen och han ett barn och då är det mina ord som gäller. Han protesterar givetvis, en del gånger mer och ibland mindre men han vet att jag bestämmer. Så till slut så gör han det som krävs. Men det är mindre och mindre saker som vi har bråk om. Det märks att han börjar bli större och att vår relation också ändras i och med det. Men det är ju bara helt naturligt.

 

Tack för att ni läser och peppar mig det är så himla kul! 😊

Ny Oriflame Katalog ute ni får gärna kolla om ni hittar nåt kul ni skulle vilja ha.

https://se.oriflame.com/products/digital-catalogue-current?store=LINDA-N&pageNumber=1&catalogue=2020014

 

Kramar Linda

 
Kommentera inlägget här: